Drs. Annemiek van Bolhuis (1961) is directeur Volksgezondheid en Zorg van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Annemiek van Bolhuis startte haar loopbaan in de gezondheidszorg. Na haar HBOhoger beroepsonderwijs-Verpleegkunde ging zij werken in de verslavingszorg en studeerde parttime politicologie en bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie rondde ze in 1992 cum laude af.

Zij werkte enkele jaren voor het VNVerenigde Naties-drugsprogramma (UNODCUnited Nations Office on Drugs and Crime) in het Caribisch gebied. Daarna kwam zij bij het ministerie van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te werken als coördinator  voor het internationaal drugsbeleid. In 2001 haalde Annemiek van Bolhuis haar Master of Business Administration, International Management (Executive MBAMaster of Health Business Administration). Ze werd interim manager bij verschillende directies, waaronder de Directie Verpleging en Verzorging en later als Directeur Internationale Zaken ten tijde van het EUEuropean Union -voorzitterschap in 2004.

Annemiek van Bolhuis werd voor meer RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-ers een bekend gezicht toen zij bij het ministerie van VWS als directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, en plaatsvervangend Directeur Generaal Volksgezondheid en Sport nauw samenwerkte met het V&ZVolksgezondheid en Zorg domein. Zij is hierna bij de World Health Organisation gedetacheerd geweest als Strategisch Adviseur met als speciale taak het verbinden van mensen, programma’s en producten van preconceptie tot de oude dag met de nadruk op vrouwen en kinderen.
 

Expertise

  • VWS-organisatie en beleid
  • Internationaal gezondheidsbeleid
  • Internationaal Drugsbeleid
  • Mensenrechtenbenadering van volksgezondheid

Contact

E-mail: secretariaat.dV&Z@rivm.nl