Drs. Ingrid Kalkhoven (1963) is sinds half maart 2018 hoofd van de Stafeenheid Bureau Directieraad van het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu.

Ingrid Kalkhoven
Mijn drijfveer is hart voor de publieke zaak. Mijn kracht ligt in het samenbrengen van verschillende belangen met behoud van de relatie. Ik houd van de intellectuele uitdaging van complexe vraagstukken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Daar ga ik analyserend, gestructureerd en met oog voor detail mee aan de slag. Kalmte bewarend in de hectiek. Gericht op het bereiken van resultaten.

Na een studie juridische bestuurswetenschappen begon Ingrid als management trainee bij het toenmalige PPT Post. Later deed ze nog een leergang persooneelszaken en behaalde zij in Utrecht haar doctoraal Geschiedenis/Amerikanistiek. Via diverse functies bij de Nederlandse Spoorwegen, waar Ingrid onder andere Hoofd Strategie & Ontwikkeling was van NSNederlandse Spoorwegen Reizigers en later plaatsvervangend directeur van de Business Unit Light Rail, maakte ze de stap naar Den Haag.

Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was Ingrid Landelijk projectleider Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHORGeneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en landelijk projectleider van diverse projecten op het gebied van veiligheid en infrastructuur. In 2008 maakte ze de overstap naar de provincie Overijssel, waar ze diverse projecten en programma's heeft geleid, zoals de herontwikkeling van vliegveld Twente [500 ha]. Ze had er verschillende functies als teamleider en voor de overstap naar het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu was Ingrid adjunct Hoofd eenheid Project- en Programmamanagement van de provincie.

Binnen het RIVM is Ingrid als hoofd van de Stafeenheid Bureau Directieraad verantwoordelijk voor het team professionals dat de directie ondersteunt. Dat sluit perfect aan bij haar ambities.