Sinds 1 juni 2019 is Frederieke Damme als Chief Financial Officer verantwoordelijk voor de integrale bedrijfsvoering van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Ik werk graag voor een organisatie die direct een maatschappelijke impact heeft

Met een studie Juridische Bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen als basis heeft Frederieke Damme een brede bestuurlijke ervaring. Frederieke was sinds 2017 Directeur bedrijfsvoering van het ministerie van Financiën. In eerdere functies was ze onder meer Directeur Staf en Bedrijfsvoering van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en Directeur van het Centrum voor Kennis en Communicatie (CKC) van de Belastingdienst.

Als lid van de directieraad is Frederieke verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoeringsportefeuille van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ze is lid van de intervisiegroep van het European Leadership Platform en lid van de Raad van Advies van de master Juridische Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is Frederieke voorzitter van de Raad van Bestuur van een organisatie die kwetsbare groepen helpt om als zelfstandige aan de slag te gaan door professionele ondernemerschapstraining en –coaching.