Integrale Risicobeoordeling

 • GIFT CBRN
  Een generiek integratief instrumentarium voor CBRN Chemische, biologische, radiologische en nucleaire (Chemische, biologische, radiologische en nucleaire ) incidenten
  De noodzaak voor forensisch onderzoek naar Chemische, Biologische, Radiologische en Nucleaire (CBRN) incidenten neemt toe. In dit project ontwikkelen 21 Europese instituten, waaronder het RIVM, de ideale toolbox om dat onderzoek te doen.

 • FNN
  Toekomstige nano-specifieke risicobeoordeling
  Dit project moet resulteren in een systematiek die veilige toepassing van nieuwe generaties nanodeeltjes ondersteunt. Dat is nodig, want de ontwikkeling en toepassing van nieuwe generaties nanomaterialen is een onderzoeksprioriteit voor de Europese industrie.
   
 • SUNGuide
  Veiligheid en duurzame ontwikkeling van nanotechnologieën
  SUNGUIDE is een combinatie van twee EU European Union (European Union ) projecten en gericht op de ontwikkeling van een beslisinstrument voor beleidsmakers en industrie om de risico’s van het gebruik van nanomaterialen in producten in te schatten.

Wiskundige modellering van ziekten

 • COMPARE
  COllaborative Management Platform for detection and Analyses of (Re-) emerging and foodborne outbreaks in Europe
  COMPARE richt zich op de bouw van een geïntegreerde Europese database om sneller ziekteuitbraken te kunnen detecteren of voorspellen, en efficiënter te reageren om verspreiding te voorkomen.