De e-learning 'Prenatale Screening voor counselors' is bedoeld voor counselors prenatale screening congenitale afwijkingen is ontwikkeld door het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in samenwerking met BEN, Erfocentrum, Kerngroep NIPTniet-invasieve prenatale test, KNOVKoninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, NHGNederlands Huisartsen Genootschap, NVKNederlandse vereniging voor Kindergeneeskunde, NVOGNederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie, Regionale Centra, VKGNVereniging Klinisch Genetica Nederland en VSOPVereniging Samenwerkende Ouder- en Patientenorganisaties.Deze e-learning vervangt de DINDigitale Individuele Nascholing Prenatale Screening 2.1.

Inhoud van de e-learning

De e-learning bestaat uit 10 modules en een afsluitende toets.

Module 1: Prenatale screening (30 min)
Module 2: Juridische kaders en registratie (20 min)
Module 3: Pretest counseling (45 min)
Module 4: Aandoeningen (20 min)
Module 5: Testeigenschappen (20 min)
Module 6: Combinatietest (15 min)
Module 7: NIPTniet-invasieve prenatale test (40 min)
Module 8: Het SEOStructureel Echoscopisch Onderzoek (20 min)
Module 9: Vervolgonderzoek (25 min)
Module 10: Handelingsopties (10 min)

Benodigde tijd

Het doorlopen van de e-learning kost ongeveer 3 uur. U hoeft de cursus niet in een keer af te ronden, dit kan in meerdere sessies. Via de link onderaan deze pagina (link beschikbaar eind april 2019) maakt u een inlogaccount aan. Deze is 2 weken geldig.

Toets en Certificaat

U kunt de e-learning afsluiten met een toets. De toets bestaat uit 20 (wisselende) meerkeuzevragen. Als u 16 vragen correct beantwoordt, krijgt u een certificaat gemaild. U heeft drie pogingen. De vragen die u tijdens de e-learning te zien krijgt dienen als oefening. Indien uw werkgever daar om vraagt, moet u dit certificaat zelf opsturen naar uw werkgever. U krijgt het certificaat opgestuurd, zodra u het venster van de e-learning hebt gesloten.

Accreditatie

De e-learning is geaccrediteerd door verschillende beroepsverenigingen. Zie het overzicht hieronder. Indien van toepassing schrijft het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  het accreditatiepunt bij in uw persoonlijk dossier.

Accreditatie per beroepsgroep

Beroepsvereniging

Punten

Geaccrediteerd tot

Wie schrijft punten bij?

KNOVKoninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (verloskundigen)

3

17-01-2022

RIVM

NVOGNederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (gynaecologen)

3

25-04-2020

RIVM

BEN (echoscopisten)

3

01-04-2020

U dient zelf te zorgen voor bijschrijving van de punten door het certificaat op te sturen naar accreditatie@echoscopisten.nl. Cursusnummer: A2000

Kwaliteitsregister V&VNVerpleegkundigen en Verzorgenden Nederland

3

01-04-2020

RIVM

Juridische informatie

Wanneer u deelneemt aan de e-learning worden uw persoonsgegevens (accountgegevens) en het eindresultaat van de toetsing geregistreerd. Deze gegevens zijn nodig om een certificaat te kunnen uitgeven als u geslaagd bent voor de toets en, indien van toepassing, het bijschrijven van accreditatiepunten in GAIA (PE-online).

De beheerder van de e-learning (The Courseware Company, Utrecht) heeft toegang tot uw gegevens ten behoeve van het accountbeheer en het oplossen van eventuele technische problemen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) draagt verantwoordelijkheid voor de omgang met de geregistreerde gegevens. De Wet Bescherming Persoonsgegevens is van toepassing op de registratie. Uw gegevens worden nooit zonder uw toestemming aan derden gegeven. Deze gegevens zullen voor een periode van 1,5 jaar worden bewaard.

Deelname aan deze e-learning houdt in dat u akkoord gaat met bovenstaande verwerking van uw gegevens.