Met ingang van 1 september 2017 is drDokter. Matthijs van den Berg hoofd van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Centrum Voeding, Preventie en Zorg.

Met onze kennis, onderzoeken en adviezen op het gebied van voeding, preventie en zorg bijdragen aan een gezonder Nederland, daar doe ik het voor.

Matthijs van den Berg studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Zijn promotieonderzoek naar besluitvorming rond prenatale screening verrichtte hij bij het VUVrije Universiteit medisch centrum in Amsterdam (2006).

In 2006 kwam Matthijs van den Berg bij het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu werken als onderzoeker Preventie bij het centrum Volksgezondheid Toekomst Verkenningen (VTVVolksgezondheid Toekomst Verkenning). Daar hield hij zich bezig met het brede terrein van de publieke gezondheidszorg. In 2010 pakte hij de functie op van teamleider bij VTV.

Matthijs van den Berg werd in 2013 afdelingshoofd Preventie en Voeding binnen het Centrum VPZVoeding, Preventie en Zorg en in 2017 hoofd van de afdeling Voeding en Gezondheid.  In 2015/2016 doorliep hij de Interdepartementale Management Leergang (IMLInterdepartementale Management) van de NSOBNederlandse School van Openbaar Bestuur en Berenschot.

Volg Matthijs van den Berg op Twitter (@matthijsvdberg) als je het werk op het gebied van voeding, preventie en zorg wilt volgen.

Contact

E-mail: info@rivm.nl