Drs. Jaap van Delden MBAMaster of Health Business Administration (1978) is hoofd van het Centrum voor Bevolkingsonderzoek bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Met de bevolkingsonderzoeken kunnen we ziekte in een vroeg stadium vinden, waardoor we vaak ergere ziekte of zelfs sterfte kunnen voorkomen. Met bevolkingsonderzoeken naar kanker voorkomen we jaarlijks zo’n 2400 sterftegevallen. De screeningen rond de zwangerschap voorkomen of beperken elk jaar bij ruim 500 kinderen de gevolgen van infecties, zeldzame ziektes en gehoorschade

Na zijn MBOmiddelbaar beroepsonderwijs Sociaal Pedagogisch Werk en HBOhoger beroepsonderwijs Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, heeft Jaap bedrijfskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Hij startte daarna bij het ministerie van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als Rijkstrainee, waarna hij als bedrijfskundige heeft gewerkt bij Dienst Landelijk Gebied (agentschap van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).  Vervolgens heeft hij in de consultancy gewerkt, waar hij ook gestart is met een Nyenrode MBAMaster of Health Business Administration opleiding, met als specialisatie Public Governance. In 2006 is Jaap bij het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gaan werken, bij het toen net opgerichte Centrum voor Bevolkingsonderzoek. Bij het Centrum voor Bevolkingsonderzoek heeft Jaap zijn MBA afgerond. In 2013 is Jaap gestart als hoofd van het Centrum Gezond Leven. Vanaf oktober 2015 tot april 2017 heeft Jaap de functie van hoofd van het Centrum Gezondheid en Maatschappij waargenomen. Na een reorganisatie is dit centrum gesplitst in twee centra; het oorspronkelijke Centrum Gezondheid en Maatschappij, en daarnaast het Centrum voor Bevolkingsonderzoek. Vanaf mei 2017 is Jaap hoofd van het Centrum voor Bevolkingsonderzoek.

In 2018 heeft Jaap het Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst (ABD) afgerond.

Expertise

  • Bevolkingsonderzoek en preventie
  • Governance

Contact

E-mail: info@rivm.nl