Drs. Jaap van Delden MBAMaster of Health Business Administration (1978) is directeur Volksgezondheid en Zorg a.i. bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Meer dan ooit beseffen we dat gezondheid en zorg niet vanzelfsprekend zijn. Hoe kunnen we de gezondheid het beste stimuleren en de zorg het beste laten functioneren? Mede door de verwevenheid met andere domeinen als economie, milieu, onderwijs en sociale zaken is dit niet eenvoudig. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zet zich in door kennis hierover te versterken en om te zetten naar toegankelijke, toepasbare adviezen.

Na zijn MBOmiddelbaar beroepsonderwijs middelbaar beroepsonderwijs  Sociaal Pedagogisch Werk en HBOhoger beroepsonderwijs hoger beroepsonderwijs  Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, heeft Jaap bedrijfskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Hij startte daarna bij het ministerie van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  als Rijkstrainee, waarna hij als bedrijfskundige heeft gewerkt bij Dienst Landelijk Gebied (agentschap van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).  Vervolgens heeft hij in de consultancy gewerkt, waar hij ook gestart is met een Nyenrode MBAMaster of Health Business Administration Master of Health Business Administration  opleiding, met als specialisatie Public Governance. In 2006 is Jaap bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gaan werken, bij het toen net opgerichte Centrum voor Bevolkingsonderzoek. Bij het Centrum voor Bevolkingsonderzoek heeft Jaap zijn MBA afgerond. In 2013 is Jaap gestart als hoofd van het Centrum Gezond Leven. Vanaf oktober 2015 tot april 2017 heeft Jaap de functie van hoofd van het Centrum Gezondheid en Maatschappij waargenomen. Na een reorganisatie is dit centrum gesplitst in twee centra; het oorspronkelijke Centrum Gezondheid en Maatschappij, en daarnaast het Centrum voor Bevolkingsonderzoek. Vanaf mei 2017 tot maart 2020 was Jaap hoofd van het Centrum voor Bevolkingsonderzoek.

In 2018 heeft Jaap het Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst (ABD) afgerond. Vanaf april 2020 is hij is directeur Volksgezondheid en Zorg ad interim.

Expertise

  • Bevolkingsonderzoek en preventie
  • Governance

Contact

E-mail: info@rivm.nl