U bevindt zich op: Home Actueel Zinnige ZZS workshop op 10 april 2017

Zinnige ZZS workshop op 10 april 2017

Ruim 70 deelnemers bezochten op 10 april j.l. de workshop “Zicht op ZZS” die RIVM en InfoMil organiseerden.

Vergunningverleners, toezichthouders, en handhavers spraken met beleidsmakers en inhoudelijk deskundigen over effectieve kennisuitwisseling voor zeer zorgwekkende stoffen (ZZS). Die kennis is belangrijk om ervoor te zorgen dat de productie en het gebruik van deze stoffen veilig is (en blijft) in Nederland.

De deelnemers zijn tevreden met de bestaande basisinformatie op de websites van InfoMil en RIVM. Maar de praktijk is weerbarstig en roept veel specifieke vragen op over ZZS rond productieprocessen, emissies, mengsels en afval. Krijg je de goede informatie van bedrijven wel boven tafel, kun je een alternatief bieden, is regelgeving consistent en op elkaar afgestemd, wat zijn juridische regels?

Het goede nieuws is dat er veel kennis aanwezig is bij de deelnemers en bedrijven. De ontsluiting ervan is nog een ware uitdaging. En hoe voorkom je dat vergunningverleners met twee maten meten in Nederland? Het RIVM en InfoMil gaan samen met het ministerie van IenM en de betrokkenen aan de slag om de wensen uit de praktijk om te zetten in acties.

Service

Waarmerk drempelvrij.nl Webrichtlijnen; klik voor een reactie.