Het afgelopen halfjaar is op de achtergrond gewerkt aan een update van het registratiesysteem. Een aantal verpleegkundigen en doktersassistenten heeft het systeem getest, waarvoor hartelijk dank. Zoals de meesten van jullie weten lag er een plan om dit jaar te starten met de pilot migrantenscreening. Helaas is dit nog niet van de grond gekomen door de COVID-19-uitbraak. Het is inmiddels duidelijk dat alleen de GGD Amsterdam nog dit jaar gaat starten met de pilot. De aanpassing van het registratiesysteem omvat het volgende: - De nieuwe doelgroep migranten is toegevoegd aan het registratiesysteem, dit brengt ook kleine veranderingen met zich mee voor de registratie van vaccinaties van MSM en SW. Er staan duidelijke instructies in het systeem zelf om je de goede keuzes te laten maken. Kijk ook in de nieuwe gebruikershandleiding.
- Er is een nieuw rapport ‘Cliëntenoverzicht Consulten Drager/Immuun’ beschikbaar omdat we signalen kregen dat het niet altijd duidelijk is dat wanneer de bloeduitslag na een eerste consult positief is, er een consult drager of consult immuun (afhankelijk van de uitslag) aangemaakt dient te worden. Aan een consult drager/immuun is een tarief verbonden (€ 38,77 consult drager en € 20,10 consult immuun). Wanneer dit niet wordt geregistreerd, wordt het niet vergoed. In de update van het registratiesysteem is dus een rapportage beschikbaar waardoor het beter inzichtelijk wordt hoeveel consulten drager/immuun (nog) niet zijn ingevoerd. De regionaal coördinator kan op deze manier beter zicht houden op de nog niet ingevoerde consulten drager en immuun.
- Er is een extra reminder voor het registreren van een dubbele dosis bij hiv-positieven ingebouwd.
- Als een cliënt gestart is met een Twinrix (combivaccin tegen hepatitis A en B) en de cliënt blijkt drager van of immuun te zijn voor het hepatitis B-virus, is het mogelijk om een tweede en eventueel derde consult hepatitis A-vaccinatie aan te maken. Idem voor hiv-positieve cliënten.
|