Drs. E.F. (Eline) de Vries

Eline de Vries is als promovendus gezondheidseconomie betrokken bij het project Towards Integration of Prevention and Care in a Regional Context van de afdeling Kwaliteit van Zorg en Gezondheidseconomie van het RIVM en Tilburg University.

foto Eline de Vries


Eline de Vries behaalde in 2014 haar master Health Economics, Policy and Law met specialisatie Health Technology Assessment aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tijdens haar studie heeft zij onderzoek gedaan naar de relatie tussen gezondheid en geluk door middel van een econometrische analyse. Na haar studie heeft zij voor het Leids Universitair Medisch Centrum aan een model gewerkt om de kosteneffectiviteit van nieuwe medicijnen voor de behandeling van chronisch nierfalen te bepalen.

Eline de Vries doet bij het RIVM en Tilburg University promotieonderzoek naar de gezondheidseconomische effecten van het implementeren van regionale interventies waarbij preventie zorg en welzijn worden geïntegreerd. Daartoe werkt zij aan een nieuwe manier van het meten van efficiëntie in de (regionale) gezondheidszorg.

Expertise

  • Gezondheidseconomie
  • Kosteneffectiviteit

Contact

 

Home / Over RIVM / Kennis en kunde / Experts en expertise / Drs. E.F. (Eline) de Vries

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu