RIVM Kennisparade

Het RIVM staat op de bres voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Wij werken voor iedereen in Nederland en willen zo veel mogelijk Nederlanders betrekken bij ons werk. Op zaterdag 7 oktober 2017 opende het RIVM de deuren voor het publiek.

Bezoekers konden met het RIVM in gesprek over ons werk en wij deelden onze kennis door lezingen, tentoonstellingen en presentaties. Wij hebben geluisterd naar waar mensen zich zorgen over maakten en suggesties opgegehaald voor het RIVM.

Tijdens de Kennisparade lieten wij zien hoe het RIVM bijdraagt aan gezonde, duurzame en veilige voeding. Bezoekers kregen inzicht in de manier waarop alle inwoners van Nederland in aanraking komen met chemische stoffen. Ook konden zij zien hoe vaccinaties ons beschermen tegen ernstige infectieziekten.

Programma voor kinderen en jongeren

Tijdens de Kennisparade dachten kinderen na over de uitdagingen van nu en straks. Ze hadden een ervaring rondom luchtkwaliteit en klimaat. Chronisch zieke jongeren bespraken hoe zij betrouwbaar kunnen zijn voor hun omgeving, ondanks de grillen van een ziekte. Het RIVM ging met scholieren in gesprek over het HPV-vaccin, dat is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma voor 12-jarige meisjes.

Home / Over RIVM / Missie en Strategie / RIVM Kennisparade

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu