Gezondheid

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft ook in 2010 geïnvesteerd in de gezondheid van haar medewerkers. Naast zorg voor arbeidsomstandigheden in het algemeen en een veilige werkomgeving konden medewerkers op individuele basis gebruikmaken bedrijfsfitness en stoelmassage. Bijzonder in 2010 was het onderzoeksprogramma Vitaal in Praktijk (VIP).

Vitaal in praktijk

Het VU medisch centrum en TNO hebben samen met het RIVM een VIP (Vitaal in Praktijk) programma op maat gemaakt voor RIVM-medewerkers. Doel van het programma is het behouden en bevorderen van bevlogenheid en een gezonde leefstijl van medewerkers. Bij de ontwikkeling van dit programma is de behoefte onder RIVM-medewerkers gepeild en hun mening gevraagd over de invulling van het programma.

In twee periodes in 2010 zijn deelnemers voor het onderzoek geworven. In totaal doen 260 medewerkers mee, waarvan 230 van het RIVM en 30 van PBL. De deelnemers worden een jaar gevolgd. De eerste rapportage over de onderzoeksresultaten wordt eind 2011 verwacht.

 

Home / Over RIVM / Uitgaven / Gezondheid

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu