U bevindt zich op: Home Onderwerpen H Hoofdluis

Hoofdluis

Hoofdluizen leven op warme en behaarde plekjes en verspreiden zich in een hoog tempo - vooral onder kinderen. Daarom is het belangrijk vaak te controleren. Grijp meteen in als u hoofdluis ontdekt. Kammen met een fijntandige kam, gedurende twee weken is de beste aanpak. Op deze site vindt u hierover meer informatie.

Onderzoek 'Luis thuis?'

Iedereen die wel eens te maken heeft met hoofdluis kan het RIVM helpen met dit onderzoek. We willen weten hoe vaak hoofdluis voorkomt en meer zicht krijgen op de problemen die mensen ervaren bij de aanpak van hoofdluis. U kunt meedoen door een vragenlijst in te vullen.

Luis in je haar? Kammen maar!

Dat is de boodschap die de overheid wil meegeven aan basisscholen, kinderopvang en ouders van schoolgaande kinderen. Want naast de kinderen zelf, krijgen vooral zij met hoofdluis te maken.

De juiste aanpak kan voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. Regelmatige controles zorgen er bijvoorbeeld voor dat een snelle behandeling mogelijk is. Zo blijven kinderen elkaar niet besmetten. En als een kind hoofdluis heeft, dan is het advies het haar gedurende twee weken dagelijks te kammen met een fijntandige kam.

Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel. Verder is het belangrijk om ook huisgenoten te controleren. En het is verstandig om het te melden op school, bij clubjes en vriendjes.

Service

Service

Waarmerk drempelvrij.nl Webrichtlijnen; klik voor een reactie.