Norovirus weer belangrijkste veroorzaker van ziekte-uitbraken door voedsel In 2019 registreerden de NVWA en de GGD’en minder uitbraken van voedselgerelateerde infecties en vergiftigingen dan in 2018.
Voedselinfecties: norovirus zorgt voor de meeste zieken In 2017 registreerde de NVWA meer uitbraken van voedselinfecties en –vergiftigingen dan in 2016. Of er afgelopen jaarmeer uitbraken waren of dat er alleen meer meldingen zijn is niet bekend.
Nieuwe website voor toolkit publiekscommunicatie Het RIVM lanceert vandaag de nieuwe website voor de toolkit publiekscommunicatie. Op deze website staan voorlichtingsmaterialen over leefstijl en gezondheid.
Besmet voedsel veroorzaakt 14 procent ziektelast door norovirus Uit internationaal onderzoek blijkt dat zo’n 14% van alle infecties door norovirussen is toe te schrijven aan besmet voedsel.
Aantal zieken gelijk ondanks lichte stijging aantal uitbraken voedselvergiftiging Uit het rapport ‘Registratie van voedselinfecties en –vergiftigingen 2013’ van het RIVM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat er bij 290 uitbraken 1.460 mensen ziek geword
Geluidsadvies Schoolfeesten in toolkit Gehoorschadepreventie Het Geluidsadvies Schoolfeesten is toegevoegd aan de toolkit Gehoorschadepreventie.
Nieuwe toolkit voor publiekscommunicatie over hygiëne ‘Hygiëne verkleint je kans om ziek te worden!’ Met de nieuwe toolkit Hygiëne wordt veel informatie ontsloten die professionals kunnen gebruiken om publiek bewust te maken van de risico's van onvold
Nieuwe pictogrammen in de toolkit Griep en Verkoudheid ‘Hoesten of niezen? Zakdoek kiezen!’ Dat is de slogan van de bestaande campagne over griep en verkoudheid. Geen zakdoek bij de hand? Hoest of nies dan in de elleboogplooi.
Nieuwe pictogrammen in de toolkit Voedselinfecties Verwekkers van voedselinfecties: waar komen ze in voor en wat voor klachten kunnen ze geven?
Toename voedselinfecties in 2012 In 2012 is een toename te zien in het aantal gemelde voedselinfecties en -vergiftigingen ten opzichte van eerdere jaren.