Nieuwe virussen, vaccinatie van kwetsbare groepen, screeningsprogramma’s voor het opsporen van kanker, metingen van schadelijke stoffen in het milieu, de veiligheid van borstimplantaten. Allemaal actuele onderwerpen waarbij het RIVM een grote rol speelt. Als agentschap van het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zijn we hét kennisinstituut voor volksgezondheid, zorg, voeding, milieu en veiligheid. We doen onderzoek, publiceren resultaten, geven adviezen en verzamelen en delen kennis. Voor een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving.  

Vacatures en stages

Werkomgeving

Arbeidsvoorwaarden

RIVM-ers aan het woord

Samenwerken aan kennis

In ons kantoor in Bilthoven werken we met ongeveer 2100 collega’s in een informele sfeer aan toepasbare kennis. Veel van onze collega’s doen zelf onderzoek, verzamelen wereldwijd data en informatie en passen dat toe op de thema’s waar we verantwoordelijk voor zijn. Ondersteund door collega’s die de bedrijfsprocessen voor hun rekening nemen. Dit alles doen we niet alleen. We werken in netwerken samen met internationale, nationale en regionale overheden, gezondheidsorganisaties, onderzoeksinstituten en universiteiten.

Ruimte voor ontwikkeling

Vernieuwende ideeën en een gezonde dosis lerend vermogen zijn belangrijk voor onze organisatie. De centrale rol die we vaak spelen bij onze kennisintensieve taken, vragen een ondernemende, transparante en flexibele houding van onze collega’s. Omdat we op zoveel thema’s actief zijn, is er alle ruimte om je te blijven ontwikkelen. Binnen de organisatie delen we actief kennis. Ook zijn er mogelijkheden om door te stromen binnen het RIVM en is detachering of overstappen binnen de overheid mogelijk.