Is de uitslag van de test aan één of beide oren niet voldoende? Dan wordt de test na ongeveer een week herhaald. Zo nodig volgt ongeveer een week later nog een derde test met een ander apparaat. Welke uitslagen zijn er mogelijk?

Uitslag ‘voldoende’

Meteen na afloop van de gehoortest krijgt u de uitslag te horen. De uitslag wordt ook met u besproken. Bij ongeveer 95 op de 100 kinderen is de uitslag ‘voldoende’. Deze uitslag betekent dat uw kind op dat moment vrijwel zeker voldoende hoort om goed te leren praten. De test geeft geen 100% zekerheid dat uw kind voldoende hoort. Daarom is het belangrijk dat u op het gehoor van uw kind blijft letten. Ook omdat het heel soms voorkomt dat een kind op latere leeftijd slechthorend wordt.

Vraagt u zich na de gehoortest af of uw kind wel goed hoort? Neem dan contact op met uw huisarts of het consultatiebureau.

Uitslag ‘onvoldoende’

Is de uitslag van de eerste gehoortest ‘onvoldoende’ aan één oor of beide oren? Dan wordt de gehoortest na ongeveer een week herhaald. Daarvoor wordt een nieuwe afspraak met u gemaakt.

Is de uitslag van de tweede gehoortest ook ‘onvoldoende’? Dan krijgt uw kind een derde test met een ander apparaat.

Veelgestelde vragen

Wat kan er mis zijn met het gehoor van mijn kind? (vraag 4)