Voedselconsumptiepeiling

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport worden sinds 1987 periodiek gegevens verzameld over de voedselconsumptie en de voedingstoestand van de Nederlandse bevolking in het algemeen en van afzonderlijke bevolkingsgroepen in het bijzonder. Dit onderzoek is de Voedselconsumptiepeiling (VCP). In het kader van de VCP worden verschillende deelonderzoeken uitgevoerd. Een overzicht daarvan vindt u in de rechter kolom, vanuit de banners kunt u rechtstreeks doorklikken naar de betreffende onderwerpen.

Op deze site vindt u de belangrijkste bevindingen en publicaties van alle deelonderzoeken. Ook vindt u algemene informatie over doel en methodiek van de VCP. Aanvullend op de gegevens in de rapporten biedt de site voor een aantal VCP's meer tabellen en memo's van consumptie-gegevens en nutriëntinname.  Ook publicaties die gebaseerd zijn op VCP gegevens, of die van belang zijn voor de voedselconsumptiepeiling worden weergegeven. 

Voor onderzoeksdoeleinden bestaat de mogelijkheid gegevensbestanden van de verschillende VCP's aan te vragen.

De laatst verschenen publicaties zijn:

Wat ligt er op ons bord? Veilig gezond en duurzaam eten in Nederland

The diet of the Dutch : Results of the first two years of the Dutch National Food Consumption Survey 2012-2016.

Factsheet Voedselconsumptie in Nederland. Wat, waar en wanneer?
Factsheet Voedselconsumptie in Nederland

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wilt blijven van voeding gerelateerde nieuwsberichten van het RIVM kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief Voeding.

 

 

Home / Onderwerpen / V / Voedselconsumptiepeiling

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu