U bevindt zich op: Home Onderwerpen V Voedselconsumptiepeiling

Voedselconsumptiepeiling

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport worden sinds 1987 periodiek gegevens verzameld over de voedselconsumptie en de voedingstoestand van de Nederlandse bevolking in het algemeen en van afzonderlijke bevolkingsgroepen in het bijzonder.
Dit onderzoek is de Voedselconsumptiepeiling (VCP). In het kader van de VCP worden verschillende deelonderzoeken uitgevoerd. Een overzicht daarvan vindt u in de rechter kolom, vanuit de banners kunt u rechtstreeks doorklikken naar de betreffende onderwerpen.

Van alle VCP's zijn rapporten verschenen. Aanvullend op de resultaten die in de rapporten zijn gepubliceerd vindt u op deze site onder Aanvullende tabellen en memo's meer tabellen met consumptie- en nutriëntgegevens van VCP-Zelfstandig wonende ouderen 70 jaar en ouder (2010-2012), VCP-Basis 7-69 jaar (2007-2010), VCP-Kinderen 2-6 jaar (2005-2006) en VCP-Jongvolwassenen 19-30 jaar (2003).

Voor onderzoeksdoeleinden bestaat de mogelijkheid gegevensbestanden van de verschillende VCP's aan te vragen.

De laatst verschenen VCP-rapportage is:

Voeding van Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en autochtone Nederlanders in Amsterdam. De Boer EJ, Brants HAM, Beukers M, Ocké M, Dekker L, Nicolaou M, Snijder M. RIVM Rapport 2015-0099

De Voedselconsumptiepeiling is een van de topprojecten van het RIVM. Kijk voor meer topprojecten of voor een beeld op het veelzijdige werk van het RIVM op de website http://www.rivmtopprojecten.nl/.

 

Service

Service

Waarmerk drempelvrij.nl Webrichtlijnen; klik voor een reactie.