Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home M Medische Stralingstoepassingen

Medische Stralingstoepassingen

Dit onderwerp gaat over de stralingsdosis die patiënten in Nederland krijgen bij medische handelingen en was voorheen bekend als het Informatiesysteem Medische Stralingstoepassingen (IMS). Doelgroep voor de hier gepresenteerde informatie zijn professionals in de gezondheidszorg. De website wordt onderhouden in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Startpagina IMS

Onder Maat voor de stralingsbelasting staat een uitleg over stralingsdosis en hoe deze bepaald wordt.

Onder trends en stand van zaken vindt u gegevens over de jaarlijks in Nederland uitgevoerde aantallen radiologische en nucleair geneeskundige verrichtingen en de doses die daar bij horen. Van de therapeutische verrichtingen worden alleen de aantallen gepresenteerd. De gegevens worden minimaal eenmaal per jaar geactualiseerd.

Onder stralingsbescherming patiënten worden actuele onderwerpen belicht die te maken hebben met ALARA, optimalisatie en rechtvaardiging met betrekking tot de dosis die patiënten ontvangen. Op dit moment staat het onderwerp Diagnostische Referentieniveaus (DRN's) in de schijnwerpers. Ook vindt u hier een lijst met rapporten die het RIVM over dit onderwerp heeft gepubliceerd in opdracht van de Inspectie voor de Volksgezondheid.

Service

Service

Waarmerk drempelvrij.nl Webrichtlijnen; klik voor een reactie.