Open data

De dataset achter Regiobeeld.nl wordt als open data aangeboden. Op deze manier kunt u uw eigen selecties eenvoudig downloaden.

Data downloaden per figuur

Bij alle figuren (grafieken en kaarten) op de site staat rechtsonder een download-icoon. Via deze functie kunt u de gegevens uit de grafiek of kaart downloaden in verschillende bestandsformaten. U kunt de data dan bijvoorbeeld gebruiken voor uw eigen presentaties of visualisaties.

Data downloaden via RIVM Statline

Naast de downloadfunctie bij de figuren, is ook een deel van de data beschikbaar in de open-data omgeving van het RIVM: RIVM Statline. RIVM StatLine biedt dezelfde mogelijkheden als CBS StatLine. U kunt hier uw eigen tabellen samenstellen en downloaden.

Momenteel is al een deel van de data beschikbaar via RIVM StatLine. In de komende periode zal ook de rest van de data worden ontsloten via deze omgeving.

Webservices

De data zijn dan ook toegankelijk via webservices. Via webservices kunnen webontwikkelaars een koppeling maken met Regiobeeld.nl. Dit biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om interactieve grafieken op uw eigen website rechtstreeks te voeden met de open data uit Regiobeeld.nl.

Ga naar statline.rivm.nl

Gebruikslicentie

Tenzij anders vermeld is alles in dit werk gelicenceerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0-licentie. Wanneer u gebruik wilt maken van dit werk, hanteer dan de volgende methode van naamsvermelding: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Regiobeeld CC-BY-SA 4.0 gelicenseerd. De volledige licentie-tekst is te lezen op: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.nl

Vragen over open data?

Heeft u vragen over het gebruik van de open data? Stuur een email naar info@regiobeeld.nl en we helpen u graag verder.