Goede arbeidsvoorwaarden

Het RIVM is een aantrekkelijke werkgever. Met veel ruimte voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Met goede arbeidsvoorwaarden die horen bij het werken voor de overheid.

IKB

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV openbaar vervoer (openbaar vervoer)-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Onder voorwaarden is 60% betaald ouderschapsverlof mogelijk. En voor het woon-werkreizen kun je kiezen voor een Mobiliteitskaart Rijksoverheid voor 2e klas openbaar vervoer die volledig vergoed wordt, of een ruime vergoeding als je op de fiets komt. Pensioenopbouw regelen we via het ABP.

Netwerken en faciliteiten

Binnen onze organisatie zijn verschillende netwerken actief zoals Jong RIVM en het netwerk van promovendi Proneri. Het RIVM heeft een eigen sportschool en mogelijkheden voor fysiotherapie en (stoel)massage.

We werken nu nog op een groen campusterrein in Bilthoven, maar in de loop van 2025 verhuizen we naar een prachtig nieuw, duurzaam gebouw met moderne faciliteiten op het Utrecht Science Park.