Janneke Duijster is PHD kandidaat van de afdeling “Epidemiologie en surveillance van gastro-intestinale infecties en zoonosen (EPI Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten (Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten)-GEZ) ”.

Zij doet onderzoek naar het verband tussen bacteriële gastro-intestinale infecties en dikkedarmkanker. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum en focust zich met name op de bijdrage van (milde) Salmonella infecties in de ontwikkeling van colon carcinomen. Daarnaast is ze medeverantwoordelijk voor de landelijke surveillance van non-typhoidale Salmonella infecties.

Achtergrond

Janneke Duijster heeft in 2013 haar BSc bachelor of science (bachelor of science) Dierwetenschappen behaald aan de Wageningen Universiteit. In 2015 heeft zij haar MSc master of science (master of science) Animal Sciences behaald, met een specialisatie in “Quantitative Veterinary Epidemiology”. Sinds 2015 werkt zij als epidemioloog bij het Centrum Epidemiologie binnen het RIVM. In november 2017 is ze gestart met haar promotieonderzoek bij de afdeling Epidemiologie en surveillance van gastro-intestinale infecties en zoönosen (EPI Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten (Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten)-GEZ).