RIVM logo, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

In totaal zes mensen ziek door EHEC in Nederland

Publicatiedatum: 06 juni 2011
Wijzigingsdatum: 20 oktober 2016
In Nederland is tot nu toe bij zes mensen een besmetting met de EHEC-bacterie vastgesteld. Alle patiënten hebben de infectie zeer waarschijnlijk in Duitsland opgelopen. In vergelijking met afgelopen week is er één patiënt bijgekomen, deze patiënt was al eerder ziek geworden, maar de laboratoriumbevestiging is dit weekend afgerond. De patiënt had darmklachten, maar geen nierproblemen (HUS-syndroom). Naast deze patiënten zijn er nog enkele zieken die onderzocht worden op een infectie met de EHEC-bacterie.

EHEC-bacterieReizigers naar Duitsland wordt geadviseerd om zich aan de officiële Duitse adviezen te houden. Het Duitse Robert Koch Instituut adviseert mensen om groenten en fruit te wassen en mogelijk ook te schillen en te koken. Een link naar actuele informatie van het Robert Koch Insituut vindt u onder het kopje ‘Zie ook’ in de rechterkolom.

Maandagavond komt het Outbreak Management Team bij elkaar over de uitbraak van de EHEC-bacterie in Duitsland. Het OMT stelt een inhoudelijk advies op voor de minister van VWS. Het RIVM kan hier pas mededelingen over doen na terugkoppeling aan het ministerie.

 

Home / Documenten en publicaties / 2011 / In totaal zes mensen ziek door EHEC in Nederland

RIVM De zorg voor morgen begint vandaag
Menu