In deze besloten rapportages wordt het aantal meldingen van soa seksueel overdraagbare aandoening (seksueel overdraagbare aandoening ) getoond van de eigen organisatie (Centra Seksuele Gezondheid van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)’en) en regio. Tevens worden landelijke gegevens getoond.

Bij het gebruik van deze gegevens gelden de volgende voorwaarden:

Het is niet toegestaan landelijke cijfers te publiceren zonder toestemming van het RIVM of SOAP Seksueel Overdraagbare Aandoeningen Peilstation (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen Peilstation) registratiecommissie. Indien u de landelijke gegevens wilt gebruiken voor analyses en/of een wetenschappelijke publicatie, of anderszins openbaar wilt maken kunt u contact opnemen met Fleur van Aar en/of Maartje Visser (via soap@rivm.nl).

Indien gegevens van eigen organisatie of regionale gegevens worden gepubliceerd zou de ASGAanvullende Seksuele Gezondheidszorg stuurgroep het zeer op prijs stellen om van te voren te worden ingelicht. Contactpersoon: Birgit van Benthem (birgit.van.benthem@rivm.nl).

Disclaimer: De gegevens in de rapportagetool worden rechtstreeks uit Osiris SOAP gehaald, en worden dagelijks ververst.  Echter: niet alle consulten komen in de besloten rapportages terecht. Consulten van transgender/non-binaire personen en mannen met onbekende seksuele voorkeur ontbreken. Ook zijn de SOAP vervolgconsulten niet opgenomen in de rapportages. Daarnaast betreffen de gegevens in de rapportages ruwe data.  voor de RIVM rapportages (jaarrapport, thermometer) wordt een opgeschoonde dataset gebruikt. Hierdoor kunnen aantallen in uw EPD Elektronisch patiëntendossier (Elektronisch patiëntendossier ),  de rapportagetool en RIVM rapporten van elkaar afwijken. 

De rapportages van 2022 zijn beschikbaar, echter zijn nog niet alle SOAP2022 wijzigingen hierin verwerkt. Hierdoor staan hepatitis C diagnoses nog niet in de rapportages.