Activiteit Symposium
Datum Maandag 11 en dinsdag 12 maart 2024
Tijd 12.00-16.30 
Locatie NH Hotel Zandvoort, Burgemeester van Alphenstraat 63, 2041 KG Zandvoort
Organisatie RIVM-Centrum Infectieziektebestrijding
Doelgroep Project partners UNITED4Surveillance
Website UNITED4Surveillance

Op 11 en 12 maart 2024 organiseert het RIVM de jaarlijkse consortiumbijeenkomst voor alle partners binnen het UNITED4Surveillance project. Dit EU4Health-project heeft als doel het versterken van geïntegreerde infectieziektesurveillance voor effectievere uitbraakdetectie en respons op nationaal niveau, met als doel beter voorbereid zijn op toekomstige gezondheidsbedreigingen, zowel binnen de lidstaten als binnen Europa. UNITED4Surveillance richt zich binnen de EU Europese Unie (Europese Unie) op 3 surveillancepijlers: Uitbraakdetectie, Ziekenhuissurveillance, en One Health-surveillance. Uiteindelijk zal op basis van alle projectresultaten een routekaart ontwikkeld worden.

Het consortium wordt vertegenwoordigd door 40 instituten uit 24 landen in Europa, met expertise op het gebied van volksgezondheid, (klinische) microbiologie, epidemiologie en data science, waardoor een sterk surveillance netwerk ontstaat wat nodig is voor de preventie en bestrijding van infectieziekten.

Gedurende 2 dagen zal het consortium de voortgang, voorlopige resultaten en verkregen inzichten van de verschillende werkpakketten bespreken en vooruitblikken op de aankomende activiteiten, milestones en deliverables.