Risk assessment of PFASs in feed: transfer of PFASs detected in feed to edible products of food producing animals and possible animal health risks - part 3: Dairy cow and beef cattle.
Poly- en perfluoralkyl stoffen (PFAS) zijn een door de mens gemaakte groep chemicaliƫn die door hun gunstige chemische eigenschappen in veel producten verwerkt zijn of worden. Uitstoot naar het milieu vindt plaats door de productie en het gebruik van deze
producten. PFAS (Per- en polyfluoralkylstoffen
) worden aangetroffen in grond, grondwater, oppervlaktewater, drinkwater en voedsel, maar ook in biologische matrixen.
Gerelateerde onderwerpen
-
-
Food and Nutrition
Every day we make choices about what we eat and drink. A healthy, safe, and sustainable diet is crucial for healthy aging and keeping the planet liveable. The RIVM (National Institute for Public Health and the Environment) is committed to promoting healthy, safe, and sustainable eating habits in the Netherlands. We investigate what works and what doesn't, map the latest scientific insights, and advise the government, professionals, and the public. In this way, we contribute to a healthier food environment. Click on the tiles below to learn more about specific topics.