Dr. Kylie Ainslie is infectieziekten modelleur bij het RIVM, en bijzonder universitair docent aan de Universiteit van Hong Kong.

Ze gebruikt wiskundige modellen om de impact van vaccinatiestrategieën op de verspreiding van ziekten te bepalen, en ontwikkelt statistische methoden om te bepalen hoe vaccinatie bescherming in de loop van de tijd afneemt. Aan de Universiteit van Hong Kong onderzoekt ze de werkelijke bescherming die vaccins bieden tegen luchtwegaandoeningen zoals COVID-19 en influenza.

Achtergrond

Dr. Ainslie was postdoc bij het MRC Centre for Global Infectious Disease Analysis bij Imperial College London, waar ze individu-gebaseerde wiskundige modellen ontwikkelde om te bepalen hoe herhaalde blootstelling aan pathogenen (bijv. influenza) of interventies (bijv. vaccins) de gevoeligheid voor volgende infecties beïnvloedt.

Dr. Ainslie was ook lid van het Imperial COVID-19 Response Team en actief betrokken bij het modelleren en karakteriseren van de COVID-19-pandemie, onder meer als onderdeel van het REal-time Assessment of Community Transmission (REACT) team.

Dr. Ainslie behaalde een doctoraat in de biostatistiek aan de Emory University (VS Verenigde Staten (Verenigde Staten)). Haar promotieonderzoek richtte zich op het ontwikkelen van stochastische, agent-based modellen van infectieziekten en statistische methoden om de effectiviteit van vaccins te evalueren uit observationele studies.

Contact