Roan Pijnacker is epidemioloog bij de afdeling “Epidemiologie en surveillance van gastro-intestinale infecties en zoönosen ( EPI Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten (Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten)-GEZ)” .

Hij is verantwoordelijk voor de landelijke surveillance, uitbraakonderzoek en epidemiologische onderzoek van enkele gastro-intestinale ziekteverwekkers en zoönosen. Momenteel richt hij zich voornamelijk op onderzoek naar de rol van onze darmflora bij darminfecties.

Achtergrond

Roan Pijnacker heeft in 2011 zijn BSc bachelor of science (bachelor of science) behaald in Medisch Beelvormende en Radiotherapeutische Technieken aan InHolland in Haarlem. In 2013 heeft hij zijn MSc master of science (master of science) behaald in Health Sciences met een specialisatie in Infectious Diseases and Public Health aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds 2014 werkt hij als epidemioloog bij de afdeling Epidemiologie en surveillance van gastro-intestinale infecties en zoönosen ( EPI Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten (Centrum Epidemiologie en Surveillance van infectieziekten)-GEZ) bij het RIVM. Gedurende zijn tijd bij het RIVM heeft hij de European Programme for Intervention Epidemiology Training ( EPIET Intervention Epidemiology Training (Intervention Epidemiology Training)) van het ECDC European Centre for Disease Prevention and Control (European Centre for Disease Prevention and Control) afgerond (2015-2017). In 2019 heeft hij zijn PhD Doctor of Philosophy (Doctor of Philosophy) behaald, met als onderwerp de ziektelast, etiologie en epidemiologie van gastro-enteritis bij jonge kinderen in Nederland.