Sinds oktober 2022 is Koen promovendus bij het RIVM, onder begeleiding van Jacco Wallinga en Debbie van Baarle. Zijn onderzoek is onderdeel van het BioClock consortium, dat de rol van de biologische klok in de gezondheid en de maatschappij onderzoekt. Zijn project betreft het tijdstip van de dag waarop vaccinaties toegediend zouden moeten worden om de beste bescherming tegen pathogenen te bieden, zoals het influenza virus en SARS severe acute respiratory syndrome (severe acute respiratory syndrome)-CoV coronavirus (coronavirus)-2. Doel is om het effect van de timing van vaccinaties op de afweer te bepalen, en vervolgens de mogelijke impact van de geoptimaliseerde timing van vaccinaties te berekenen op de verspreiding van de ziekte in de populatie.

Achtergrond

Koen behaalde in 2022 zijn masterdiploma Biomedical Sciences aan de Radboud Universiteit (Nijmegen), met specialisaties in epidemiologie en immunologie.

In een stage heeft hij de nauwkeurigheid van een screening/triage test voor longtuberculose, genaamd “computer-aided detection for TB tuberculose (tuberculose)” (CAD4TB), bepaald in een diabetische populatie.

Contact