FEMININE staat voor well-informed decision-making among Turkish- and Moroccan-Dutch women regarding cervical cancer screening. Het is een wetenschappelijk vragenlijstonderzoek over baarmoederhalskanker onder Turks- en Marokkaans-Nederlandse vrouwen.

Al meerdere jaren blijkt dat Turkse en Marokkaanse vrouwen minder vaak dan Nederlandse vrouwen meedoen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Daarom onderzoeken wij waarom Turkse en Marokkaanse vrouwen wel of niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Waarom meedoen?

Door mee te doen helpt u de informatie en communicatie over het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker te verbeteren. De vragenlijst zouden wij aan zoveel mogelijk Turks- en Marokkaans-Nederlandse vrouwen willen aanbieden. Daarom vragen we u later om de vragenlijst naar andere vrouwen door te sturen. Zo kunnen zij de vragenlijst ook invullen.

Wie kan meedoen?

Turks- en Marokkaans-Nederlandse vrouwen van 30 t/m 60 jaar, die zelf in Turkije of Marokko geboren zijn of waarvan minimaal één ouder in Turkije of Marokko is geboren.

Waarom doorsturen?

De vragenlijst zouden wij aan zoveel mogelijk Turks- en Marokkaans-Nederlandse vrouwen willen aanbieden. Daarom vragen we u later om de vragenlijst naar andere vrouwen door te sturen. Zo kunnen zij de vragenlijst ook invullen. Dit helpt ons om meer inzicht te krijgen in waarom vrouwen wel of niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Privacy

Het RIVM heeft privacy hoog in het vaandel staan. Wij verwerken persoonsgegevens op een rechtmatige en transparante manier, volgens de huidige wet- en regelgeving.

Uw gegevens worden 10 jaar bewaard en goed beveiligd opgeslagen. Alleen betrokken wetenschappers van het RIVM kunnen deze zien en zullen de gegevens puur gebruiken om de resultaten te analyseren.

Kijk voor meer informatie op https://www.rivm.nl/privacy. Heeft u vragen over het gebruik van uw persoonsgegevens door het RIVM, stuur dan een e-mail naar baraka-panel@rivm.nl.

Resultaten

Hier publiceren we binnenkort de voorlopige resultaten van het onderzoek.

Vragen?

Heeft u een vraag, tip, compliment of klacht? Bel naar 030-2742884 of stuur een e-mail naar feminine@rivm.nl.