Op dinsdag 17 april 2018 organiseert het RIVM een PNS Pre - en neonatale screeningen (Pre - en neonatale screeningen)-congres over recente en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de pre- en neonatale screeningen. Het congres vindt plaats in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Als u geïnteresseerd bent, en u heeft zich nog niet aangemeld: meld u dan snel aan! Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het congresthema is dit jaar "Grenzen (ver)leggen: mogelijkheden en dilemma's". Binnen de pre- en neonatale screeningsprogramma's worden grenzen verkend, vastgesteld en verlegd. Dit hangt nauw samen met het onderzoeksveld, de meest recente ontwikkelingen en mogelijkheden voor innovaties. Wij willen graag samen met u verkennen of er grenzen (moeten) zijn in innovatie en welke ethische grenzen in beeld komen door nieuwe ontwikkelingen, om te bespreken wat deze grenzen betekenen voor de pre- en neonatale screeningsprogramma's. Ook nemen we letterlijk een kijkje over de grens om te zien hoe deze screeningen in het buitenland georganiseerd wordt.

Meer informatie over het programma, de sprekers, subsessies en een link naar het registratieformulier vindt u op www.rivm.nl/PNS-congres2018.