Hare Majesteit de Koningin brengt woensdagmiddag 10 juni een bezoek aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te Bilthoven. De Koningin bezoekt het RIVM ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het instituut.

Het bezoek begint met een besloten gedeelte, waarin de Koningin onder meer spreekt met directeur infectieziekten Roel Coutinho. In een bijeenkomst met de medewerkers wordt teruggeblikt op belangrijke maatschappelijke gebeurtenissen en het effect daarvan op het werk van het RIVM. Ter afsluiting van het programma ontvangt de Koningin uit handen van Directeur-Generaal Marc Sprenger het eerste exemplaar van het jubileumboek 'Bacteriënjagers en andere verhalen'.

Het RIVM startte in 1909 als klein laboratorium voor de inspecteurs van de volksgezondheid. Nu, 100 jaar later, is het RIVM uitgegroeid tot hét kennisinstituut op het gebied van infectieziekten; van preventie, ziekte en zorg; milieu en leefomgeving; en van voeding, geneesmiddelen en consumentenveiligheid.


EINDE BERICHT

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Accreditatie (tot uiterlijk maandag 8 juni 12.00 uur) per e-mail onder vermelding van naam, medium en functie: marlies.hilhorst@rivm.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het RIVM, Afdeling Persvoorlichting, Marlies Hilhorst,  tel. (030) 274 40 82, of de Rijksvoorlichtingsdienst, tel. (070) 356 41 42.