Dr. ir. André Henken verlaat per 1 december aanstaande het RIVM. Hij treedt dan in dienst van de Hogeschool Utrecht als directeur van de Faculteit Natuur & Techniek. Het RIVM bestaat uit vier sectoren. André Henken is directeur van de sector voeding, geneesmiddelen en consumentenveiligheid.

André Henken (56) heeft na zijn promotie tot doctor in de landbouwwetenschappen in 1982 veertien jaar in het onderwijs gewerkt aan de Landbouw Universiteit te Wageningen als wetenschappelijk medewerker, universitair docent en universitair hoofddocent. In 1992 verbleef hij als senior Fulbright scholar één jaar aan de Universiteit van Californië te Davis.

In 1996 maakte hij de overstap naar het RIVM. Daar heeft hij achtereenvolgens leiding gegeven aan het Microbiologisch Laboratorium voor Gezondheidsbescherming, de sector Volksgezondheid en ten slotte de sector Voeding, Geneesmiddelen en Consumentenveiligheid. Deze sector ondersteunt overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor beleid met onafhankelijk onderzoek en advies over voeding, geneesmiddelen en consumentenveiligheid. Binnen de sector zijn zo’n 350 personen werkzaam.

------------
Noot voor redacties:

Journalisten kunnen voor meer informatie contact opnemen met RIVM Persvoorlichting, telefoon 030-274 4049.