De tweede Nationale iSPEX Spectropolarimeter for Planetary EXploration add on to iPhone (Spectropolarimeter for Planetary EXploration add on to iPhone) meetdag heeft op donderdag 5 september ruim 2.400 metingen opgelederd. Tijdens de eerste meetdag op 8 juli werd de iSPEX in totaal bijna 6.000 gebruikt om fijn stof te meten. Tijdens de meetdagen zijn voldoende gegevens verzameld om valide wetenschappelijk onderzoek te doen.

Omdat de eerste meetdag in de zomervakantie viel, en zowel scholen als sommige vakantiegangers niet konden deelnemen, besloot het team een tweede meetdag te organiseren. Donderdag was het een dag met een blauwe lucht en gunstige omstandigheden voor het doen van fijn stofmetingen.

Resultaten

De analyse van de - voor het overgrote deel bruikbare - gegevens van de meetdagen is in volle gang. De eerste resultaten komen naar verwachting binnen enkele maanden gereed, maar daarna zullen nog meer analyses volgen.

Het primaire doel van het iSPEX Spectropolarimeter for Planetary EXploration add on to iPhone (Spectropolarimeter for Planetary EXploration add on to iPhone)-experiment is om te onderzoeken hoe nauwkeurig de massale iSPEX-metingen zijn, en welke aanvullende informatie over fijn stof ze opleveren.