Tijdens de Kennisparade stelden wij niet alleen onze deuren open voor publiek, RIVM-ers gingen ook op bezoek bij inwoners van Amsterdam Slotermeer. Door met mensen te praten over ons werk, doen we nieuwe inzichten op. Zo laten we ons werk in de toekomst nóg beter aansluiten bij de praktijk.

RIVM-ers op bezoek bij inwoners van Amsterdam Slotermeer

(Beeldtitel: RIVM Kennisparade. Het RIVM op bezoek in Amsterdam-Slotermeer. Voice-over:)

LEVENDIGE MUZIEK

VOICE-OVER: Op zaterdag 7 oktober opende het RIVM z'n deuren voor geïnteresseerden tijdens de Kennisparade.
Het RIVM werd niet alleen bezocht, het ging ook zelf op bezoek.
In dit geval de Amsterdamse wijk Slotermeer.
Dorèndel Overmars, wonend en werkend in deze wijk, neemt iedereen mee.
DORÈNDEL OVERMARS: We gaan een mooie wandeling maken door Slotermeer.
En terwijl we die wandeling maken hoop ik om heel veel mooie kanten van Slotermeer te laten zien en ook wel hier en daar, nou ja, de uitdagingen een beetje aan te wijzen.
Maar bovenal gaat het ook heel erg om de ontmoetingen vandaag.
VOICE-OVER: En vooral die ontmoetingen zijn belangrijk voor het RIVM om te laten zien wat het RIVM is en om kennis op te doen van de bewoners.
ELS VAN SCHIE: Voor mij was de reden om mee te doen dat ik denk dat je als RIVM'er pas alleen goed je werk kan doen als je ook weet wat er buiten gebeurt.
PAUL VAN GILS: Je kunt wel mooi achter je bureau allerlei dingen schrijven over obesitas, over diabetes, over depressie en wat je eraan zou kunnen doen en wat voor interventies er zijn maar wie zijn nou die mensen voor wie je het doet?
En hoe ontstaat nou die depressie? En wat draagt nou bij aan die obesitas?
Dat zien in de praktijk, dat vind ik heel erg leuk.
En ik vind dat we dat eigenlijk veel meer zouden moeten doen.
Nou, ik denk als leerervaring voor meer RIVM'ers is het zomaar goed om buiten te kijken.
Dus in dat opzicht is het, denk ik, heel erg goed.
Ik zou nog wel een keer na willen denken over wat we daar dan in de interactie met een wijk, wat we daar eigenlijk te brengen hebben.
Dat is nog best een puzzel.

(Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het beeld wordt oranje met wit. Beeldtekst: Meer weten? http://www.rivm.nl/kennisparade. Een productie van het RIVM, copyright 2017. De zorg voor morgen begint vandaag.)