Uitlegvideo NEVO Online

Zoeken in NEVO-online kan op verschillende manieren. U kunt de naam van voedingsmiddel of een deel van de naam of de NEVO-code intypen in het zoekvenster.
U kunt ook zoeken op voedingsmiddelengroepen die boven in het scherm worden weergegeven.
U kunt de voedingsmiddelen die u wilt vergelijken aanvinken. U kunt voedingsmiddelen uit meerdere groepen selecteren, typ dan een nieuwe zoekterm in.
Via de knop "selecteer voedingsstoffen" kunt u aangeven welke voedingsstoffen of aanvullende productinformatie u in uw overzicht wilt zien.
Dit kan per voedingsstof of voor een hele groep voedingsstoffen tegelijk.
Door te klikken op "Toon geselecteerde voedingsmiddelen" krijgt u de door u gekozen voedingsmiddelen en voedingsstoffen te zien.
De gegevens kunnen af- en oplopend worden gesorteerd. Hiervoor klikt u op de pijltjes boven de betreffende kolom.
Met de knop "Terug" gaat u weer naar het beginscherm. U behoudt dan uw selectie. Wilt u graag een nieuwe selectie maken, klik dan op "selectie wissen".
Als u alle informatie van één voedingsmiddel wilt zien kunt u klikken op de naam van het voedingsmiddel.
Boven aan dit scherm ziet u algemene informatie over het betreffende voedingsmiddel.
Daaronder ziet u de gehaltes en kunt u per voedingsstof zien waar de waarde op gebaseerd is.
De voedingswaarde-informatie van de geselecteerde producten kunt u kopiëren of exporteren naar een Excel- of CSV-bestand via de knoppen "kopiëren", "Excel" of "CSV"
De NEVO-online dataset is te downloaden via de knop rechtsboven aan het scherm. Nadat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden voor het gebruik van de gegevens is de dataset direct beschikbaar.
Meer achtergrondinformatie over NEVO vindt u op www.rivm.nl/nevo