Publicatiedatum 15-09-2011 | 00:00
Wijzigingsdatum 29-03-2021 | 11:39
De diverse publicaties naar aanleiding van de VCP (Voedselconsumptiepeiling)'s vóór 2003 zijn hieronder weergegeven.
Rapporten
Zie voor een volledig overzicht van de TNO rapporten over de voedselconsumptiepeilingen vóór 2003: https://repository.tno.nl/islandora/search/voedselconsumptiepeilingen.
- De consumptie van groenten en fruit in meer detail op basis van voedselconsumptiepeilingen in Nederland. TNO-rapport V6831. Hulshof KFAM, ter Doest D. Zeist: TNO Kwaliteit van Leven, 2006.
- Enkele belangrijke ontwikkelingen in de voedselconsumptie. Publicatie nr 2002/12. Gezondheidsraad. Den Haag: Gezondheidsraad, 2002.
- De bijdrage van groepen voedingsmiddelen aan de inname van energie en voedingsstoffen over een periode van tien jaar. Resultaten van drie voedselconsumptiepeilingen: 1987-1988,1992 en 1997-1998. Rapport V98.817. Zeist: TNO Voeding, 1998.
- Rapportage voedselconsumptiepeilingen VCP-3: 10 jaar trend. Zeist: TNO Voeding, 1998.
- Zo eet Nederland: resultaten van de Voedselconsumptiepeiling 1997-1998. Den Haag: Voedingscentrum, 1998.
- Zo eet Nederland, 1992: resultaten van de Voedselconsumptiepeiling 1992. Den Haag: Voorlichtingsbureau voor de Voeding, 1993.
- Wat eet Nederland: resultaten van de Voedselconsumptiepeiling 1987/1988. Rijswijk: Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en het ministerie van Landbouw en Visserij, 1988.
Artikelen /hoofdstukken
- De voedselconsumptie en de voedingsstofinname. In: Ons eten gemeten. Van Kreijl CF (Cystic Fibrosis) en Knaap AGAC (red). RIVM-rapport 270555007. Ocké MC (medisch centrum), Hulshof KFAM. Bilthoven: RIVM, 2004; 66-75.
- Prevalentie van risicofactoren in Nederland en andere Europese landen. In: Gezondheid op koers? Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2002. Bohn Stafleu Van Loghum. Bilthoven: RIVM, 2002.
- Changes in the diet in The Netherlands: 1987-88 to 1992. Löwik MRH et al. Int J. Food Sci Nutr. 1998;49:S1-S64.
- Exogene determinanten. Leefstijl: Voeding. In: Maas IAM, Gijsen R, Lobbezoo IE, Poos MJJC (eds): Volksgezondheid Toekomst Verkenningen 1997. I De gezondheidstoestand: een actualisering. Löwik MRH, Seidell JC, Hermus RJJ, Hulshof KFAM. Elsevier/De tijdstroom, 1997, 675-683.
- Adequacy of the diet in the Netherlands in 1987-1988 (Dutch Nutrition Surveillance System). Löwik MRH et al. Int J Food Sci Nutr. 1994;45(suppl 1):S1-S63.
- The Dutch National Food Consumption Survey: design, methods and first results. Hulshof KFAM, van Staveren WA. Food Policy 1991;16:257-260.
- Socio-economic status, dietary intake and 10 y trends: the Dutch National Food Consumption Survey. Hulshof KF et al. Eur J Clin Nutr. 2003; 57(1): 128-37.