In rivm magazine nr 3 van 2011 onder meer:

 

  • Voedsel Consumptie Peiling
    Op het menu van Nederlanders staat veel vet en te weinig groenten, fruit, vis en vezels.
  • Slimme steden zijn klimaatbestendig
    De bodem als waterbuffer en groen als hitteschild.
  • Uitgerust en gezond weer op
    ‘Mensen die kort en slecht slapen, hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.’
  • Rijksvaccinatieprogramma uitgebreid
    Beschermd tegen hepatitis B zonder extra prik

Gerelateerde onderwerpen


  • Voedselconsumptiepeiling

    In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport worden sinds 1987 periodiek gegevens verzameld over de voedselconsumptie en de voedingstoestand van de Nederlandse bevolking in het algemeen en van afzonderlijke bevolkingsgroepen in het bijzonder. Dit onderzoek is de Voedselconsumptiepeiling (VCP). De VCP bestaat uit verschillende deelonderzoeken (VCP's).