Landelijke coördinatie

Het hepatitis B-vaccinatieprogramma voor risicogroepen wordt gecoördineerd door het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

E-mail:        hbvprogramma@rivm.nl
Telefoon:     030-274 7000

Programmacoördinatoren: Anouk Urbanus en Annemarie Meiberg

Landelijke partners

  • GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst GHORGeneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio Nederland (voorheen GGD Nederland) heeft vanaf het begin van de campagne in 2002 de landelijke coördinatie op zich genomen. In 2009 is de landelijke coördinatie over gegaan naar het Centrum Infectieziektebestrijding (CIbCentrum Infectieziektebestrijding) van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en blijft GGD GHOR Nederland een belangrijke partner in de uitvoer van de campagne. Zij is de belangenbehartiger van de GGD’en in het land en heeft een uitgebreide expertise opgebouwd ten aanzien van de campagne.
  • Als expertisecentrum werkt SoaSeksueel overdraagbare aandoeningen Aids Nederland (SANLSoa Aids Nederland) aan het tegengaan van de verspreiding van hivhumaan immunodeficientievirus en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. SANL heeft programma’s voor ‘sekswerkers’ en 'mannen die seks hebben met mannen' (MSMmannen die seks hebben met mannen). Met deze tak binnen SANL werkt het CIb samen in de uitvoer van de campagne. Voor het HBVhepatitis B virus- programma maakt SANL jaarlijks plannen om de doelgroepen te bereiken en de GGD’en te ondersteunen bij hun activiteiten.
  • De gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’en) in Nederland voeren het programma uit: alle GGD’en bieden daarbij de vastgestelde risicogroepen een gratis HBV-vaccinatie aan. GGD’en maken ieder jaar een plan om activiteiten uit te voeren voor het bereiken van de doelgroepen.