Landelijke coördinatie

Het hepatitis B-vaccinatieprogramma voor risicogroepen wordt gecoördineerd door het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

E-mail:        hbvprogramma@rivm.nl
Telefoon:    
088 689 7000 

Programmacoördinator: Annemarie Meiberg

Landelijke partners

  • GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) Nederland (voorheen GGD Nederland) heeft vanaf het begin van de campagne in 2002 de landelijke coördinatie op zich genomen. In 2009 is de landelijke coördinatie over gegaan naar het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb Centre for Infectious Disease Control (Centre for Infectious Disease Control)) van het RIVM en blijft GGD GHOR Nederland een belangrijke partner in de uitvoer van de campagne. Zij is de belangenbehartiger van de GGD’en in het land en heeft een uitgebreide expertise opgebouwd ten aanzien van de campagne.
  • Als expertisecentrum werkt Soa Aids Nederland (SANL Soa Aids Nederland (Soa Aids Nederland)) aan het tegengaan van de verspreiding van hiv humaan immunodeficientievirus (humaan immunodeficientievirus) en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. SANL heeft programma’s voor ‘sekswerkers’ en 'mannen die seks hebben met mannen' (MSM mannen die seks hebben met mannen (mannen die seks hebben met mannen)). Met deze tak binnen SANL werkt het CIb samen in de uitvoer van de campagne. Voor het HBV hepatitis B virus (hepatitis B virus)- programma maakt SANL jaarlijks plannen om de doelgroepen te bereiken en de GGD’en te ondersteunen bij hun activiteiten.
  • De gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD’en) in Nederland voeren het programma uit: alle GGD’en bieden daarbij de vastgestelde risicogroepen een gratis HBV-vaccinatie aan. GGD’en maken ieder jaar een plan om activiteiten uit te voeren voor het bereiken van de doelgroepen.