De Health Motion Tracker is een innovatieve beweegmeter. Een nieuwe gadget die mensen met luchtwegklachten helpt meer te bewegen in een gezonde omgeving en daarnaast data registreert voor beleid.

Speciaal voor mensen met luchtwegklachten ontwikkelen het RIVM en de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) een nieuwe beweegmeter in de vorm van een armband. Deze armband toont of de luchtkwaliteit goed is, zodat bekend is wanneer er buiten gewandeld, gefietst of gesport kan worden zonder te veel last te krijgen van de vervuiling in de lucht. Ook geeft de armband de schoonste route weer om van A naar B te wandelen of te fietsen. Uiteraard houdt de armband bij hoeveel er is bewogen op een dag.

Lokale overheden hebben ook veel baat bij de data. Zij kunnen deze gebruiken om de publieke ruimte zo goed mogelijk in te richten.

Hier vindt u een kort filmpje van de Health Motion Tracker.

De armband Health Motion Tracker wordt nog ontwikkeld. Om dit goed te kunnen doen zouden we willen weten waar u precies behoefte aan heeft. Daarom willen wij u vriendelijk vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer vijf tot tien minuten.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Mail naar: innovatie.milieumonitoring@rivm.nl.