Beeld van het nieuwe coronavirus in kleur

Op 21 januari 2021 praten Jaap van Dissel, Aura Timen en Sabine Bantjes van het RIVM je digitaal bij over wat we de komende tijd kunnen verwachten in onze strijd tegen het coronavirus.

De eerste mensen in Nederland zijn ingeënt tegen het coronavirus. Mooi! Er is licht aan het eind van de tunnel. Tot het moment dat een groot deel van de mensen in Nederland gevaccineerd is,  blijft het nog oppassen geblazen. Want, we zijn er nog niet.

Iedere dag worden nog veel mensen besmet. Iedere dag belanden er nog mensen door corona in het ziekenhuis en op de intensive care. En iedere dag overlijden er nog mensen aan de gevolgen van het virus. Het virus wordt slimmer, en verandert. Waarom blijft het belangrijk om je aan de maatregelen te houden, ook als je een coronavaccinatie hebt gekregen? Wat betekent de Britse variant voor ons land?

Er komt een punt dat er genoeg mensen gevaccineerd zijn en dat het virus veel minder mensen ziek maakt. Dat de ziekenhuizen niet meer overvol zijn en we weer gestaag richting ‘normaal’ kunnen. Wat moet er daarvoor gebeuren en wat kun jij doen om dat punt te bereiken? Wanneer slaat de weegschaal om?

Diederik Jekel, wetenschapsjournalist, is de host en vraagt de deskundigen het hemd van het lijf.  Heb jij een vraag voor Jaap van Dissel,  Aura Timen of Sabine Bantjes? Mail ons je vraag voor donderdag 21 januari 2021, 12.00 uur. De livestream is donderdag vanaf 16.00 uur te bekijken op het YouTube kanaal van het RIVM.