microfoon

Na contact tussen vertegenwoordigers van het RIVM en de heren Gijrath en De Vlieger hebben zij publiekelijk afstand genomen van eerder gedane smadelijke uitlatingen over Jaap van Dissel in hun podcast en spijt betuigd. Het RIVM neemt hiermee – voor deze keer – genoegen en heeft besloten bij de huidige stand van zaken geen nadere juridische stappen te nemen.

Het RIVM vond het extra kwalijk dat de makers van de podcast deze verzinsels over Jaap van Dissel zonder enig eigen onderzoek hebben verspreid, terwijl zij wisten dat hij al geruime tijd het voorwerp is van ernstige, beschadigende, valse beschuldigingen. Dit heeft nog steeds grote gevolgen voor zijn veiligheid en privéleven.

Na de podcast zijn de aantijgingen zonder enige verificatie overgenomen door media en op social media. Zelfs een presentatrice van een nieuwsprogramma bij de publieke omroep en een Tweede Kamerlid brachten Jaap van Dissel in verband met mogelijke corruptie. Het RIVM vindt dit een ongehoorde en onbehoorlijke gang van zaken. Het zou de bedoelde personen sieren als ook zij het fatsoen hebben afstand te nemen van deze uitlatingen.