In Nederland zijn zaden van de plant Hawaiian baby woodrose (Argyreia nervosa) als roesmiddel te koop in smartshops en via webshops. Het gebruik van deze zaden is niet veilig en wordt door het RIVM afgeraden. Dit blijkt uit een risicobeoordeling van het RIVM, in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit)). 

Gebruik van de zaden van de hawaiian baby woodrose kan klachten als  hallucinaties, misselijkheid, overgeven, verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk, (ernstige) vermoeidheid, en (ernstige) onverschilligheid veroorzaken. Deze gezondheidseffecten kunnen al ontstaan bij de geadviseerde doseringen.

Zaden van de Hawaiian baby woodrose worden los verkocht of in de vorm van capsules. Ze kunnen direct worden gegeten, of eerst worden  vermalen en aangelengd met vloeistof (meestal heet water). In de zaden van deze plant zit de stof lyserginezuuramide (LSA), dat sterk lijkt op LSD. De zaden staan ​​bekend om hun krachtige psychedelische effecten.