De verhalen zijn geschreven door Afke van der Toolen en prachtig geïllustreerd door Erik Kriek (winnaar Stripschapsprijs 2008). Het eerste exemplaar van het boek werd op 10 juni door Marc Sprenger, directeur-generaal van het RIVM, aangeboden aan Hare Majesteit de Koningin.

Ode aan Eliza

Winter 1860. Terwijl voor zijn apotheek een grote vuilnishoop verrijst, droomt Joachim Muller stilletjes van een betere, gezondere wereld. Totdat de liefde hem uit zijn tent lokt.

Bacteriënjagers

Als zijn zusje een mysterieuze ziekte krijgt, neemt Steven de Wetenschappelijke Houding aan en gaat zelf op jacht naar de oorzaak. Zijn grote held Louis Pasteur gaat met hem mee.

Breuk

Een vader op zijn bankje. Een schip met gevaarlijk lekkende containers. Een dochter in een interventiewagen, razendsnel op weg naar een wereld waarmee ze dacht te hebben gebroken.

Midsummer Madness

Op een luxueus cruiseschip beleeft een uitgelezen gezelschap een shakespeariaans drama met dodelijke afloop. Murder must foul? Twee heel verschillende speurders volgen het gif.

Voor geïnteresseerden is het jubileumboek vanaf 11 juni te koop bij Bouwman Boeken in De Bilt en Boekhandel Jongerius in Bilthoven. Tevens is het boek via iedere andere boekhandel te bestellen (ISBN: 978-90-6960-219-6, € 19,95).