GLOBE Global Learning and Observations to Benefit the Environment (Global Learning and Observations to Benefit the Environment) Nederland organiseert op 21 maart de jaarlijkse GLOBE dag. Op deze dag vertellen wetenschappers van o.a. KNMI Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut), RIVM en WUR Wageningen University & Research (Wageningen University & Research) hoe middelbare scholieren kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Leerlingen doen metingen in de schoolomgeving en leren zo zelf onderzoek te doen en dragen gelijk bij aan meer kennis over natuur en milieu.

Lancering Europese campagne GrowApp

Op deze dag wordt een Europese app, genaamd GrowApp gelanceerd. Met deze app kunnen leerlingen animaties maken van de natuur zoals de natuur zich door de seizoenen heen ontwikkelt. Tijdens de campagne gaan leerlingen in heel Europa 6 boomsoorten bestuderen. Zij zullen de ontwikkeling van de bomen in de tijd volgen en wat de invloed is van klimaat en seizoensveranderingen. Vervolgens kunnen ze de resultaten vergelijken met die uit andere Europese landen.

Voor wie?

De dag is bedoeld voor docenten en TOA technisch onderwijsassistent (technisch onderwijsassistent)'s in de bètavakken en aardrijkskunde. Het sluit aan bij o.a. de volgende thema's: leren onderzoeken ( PWS Profiel werkstuk (Profiel werkstuk), PO), internationalisering, duurzaamheid, tweetalig onderwijs (tto). De dag is zowel geschikt voor ervaren GLOBE Global Learning and Observations to Benefit the Environment (Global Learning and Observations to Benefit the Environment) docenten als personen die zich op het programma willen oriënteren. Ook organisaties die bij willen dragen aan de verspreiding van GLOBE zijn van harte welkom.

Meer informatie

Datum:  Dinsdag 21 maart 2017
Locatie:  RIVM, Bilthoven
Meer info en aanmelden via de GLOBE Nederland website.