Verwekkers van voedselinfecties: waar komen ze in voor en wat voor klachten kunnen ze geven? Deze informatie is uit de bestaande ‘vraag en antwoord’-brochure gehaald en als apart overzichtsdocument in de toolkit Voedselinfecties geplaatst.
De ‘vraag en antwoord’-brochure is inhoudelijk bovendien flink
gewijzigd. Maatregelen om een voedselinfectie te voorkomen zijn
geïllustreerd met behulp van pictogrammen. Deze pictogrammen zijn
in samenwerking met het Voedingscentrum ontwikkeld. Het
Voedingscentrum gebruikt deze pictogrammen ook voor de voorlichting
aan de consument over voedselveiligheid.
Toolkits publiekscommunicatie
De informatie in de toolkits voor
publiekscommunicatie is bedoeld voor iedereen die voorlichting
geeft over ziekte en zorg. De inhoud van de toolkits bestaat uit kant-en-klare
voorlichtingsproducten en/of halffabricaten. De informatie is
afkomstig van het RIVM en
partners in de publieke gezondheid.