De website van het RIVM is vernieuwd. Voortaan hebt u één ingang naar alle webinformatie van het RIVM. Toegankelijkheid en vindbaarheid van informatie staan hierbij centraal. Zo mag het RIVM het Waarmerk drempelvrij.nl op zijn website voeren.

Waarmerk drempelvrij.nl: de website is voor iedereen toegankelijk

Het RIVM mag het Waarmerk drempelvrij.nl voeren op zijn website. Dat houdt in dat deze website voor iedereen toegankelijk is. Bijvoorbeeld voor bezoekers met een visuele beperking of bezoekers die met een mobiele telefoon de website raadplegen. Maar ook voor zoekmachines. Dit maakt dat de informatie die het RIVM op het internet aanbiedt, nog beter vindbaar is.

Vindbaarheid van informatie

Eén van de doelstellingen van de nieuwe website is om informatie zo goed mogelijk vindbaar te maken. U kunt informatie zoeken met de zoekmachine en daarbij uw zoekopdracht verfijnen en filteren. Een sober en helder menu en een overzichtelijke sitemap helpen u uw weg te vinden in deze website. Waar nodig kunnen wij u snel doorverwijzen naar andere relevante informatiebronnen. Dat zijn nu soms ook nog RIVM-sites die in de loop van 2011 zullen komen te vervallen; de content van die sites wordt geleidelijk aan overgebracht in deze nieuwe site.

Bibliotheek: documenten en publicaties

In de bibliotheek van de nieuwe website vindt u een schat aan documenten en publicaties van het RIVM. U kunt deze documenten en publicaties vinden door in de bibliotheek een zoekopdracht te geven. U kunt ze ook benaderen via de navigatiestructuur: bij alle onderwerpen op deze website ziet u een bibliotheek aan de rechterkant van de pagina, met daarin documenten en publicaties die bij dit onderwerp horen.

RSS-Feeds: op de hoogte van het laatste RIVM-nieuws

Een nieuwe service is dat u zich als bezoeker kunt abonneren op RSS-Feeds. Zo wordt u actief op de hoogte gehouden van nieuws en belangrijke veranderingen aan informatie die uw interesse heeft.

Vormgeving

De nieuwe website van het RIVM is vormgegeven in de huisstijl van de rijksoverheid. Het RIVM is onderdeel van de rijksoverheid, die met deze huisstijl met één gezicht naar buiten wil treden.

Meer informatie