Vaccin COVID-19

Vanaf vandaag worden de volgende groepen zorgmedewerkers uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Het gaat om het tweede deel van de wijkverpleging en zorgmedewerkers in de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning)-ondersteuning. Ook PGB persoonsgebonden budget (persoonsgebonden budget)-zorgverleners worden binnenkort uitgenodigd. Deze groepen kunnen een afspraak maken via de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) voor een vaccinatie met AstraZeneca. Zorgmedewerkers van 65 jaar en ouder of met specifieke medische aandoeningen worden gevaccineerd met het vaccin van BioNTech/Pfizer.

In totaal komen ca. 204.000 mensen die werkzaam zijn in de wijkverpleging, Wmo-ondersteuning en PGB-zorgverlening in aanmerking voor een vaccinatie. Het gaat om de medewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten. Denk hierbij aan mensen die in verpleging werken, verzorging bij en aan cliënten in huis, huishoudelijke hulp en dagbesteding voor kwetsbare ouderen. Kijk hier voor de volledige doelgroepbeschrijving.

De eerste zorgmedewerkers wijkverpleging zijn afgelopen week uitgenodigd. De zorgmedewerkers wijkverpleging en Wmo-ondersteuning ontvangen de uitnodiging van hun werkgever. PGB-zorgverleners krijgen op korte termijn een uitnodiging via de PGB-budgethouders.

Vaccinatiestrategie

De volgorde waarin groepen worden gevaccineerd wordt bepaald door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.