Vandaag, 17 april 2018, vindt het vijfde landelijke PNS Pre - en neonatale screeningen (Pre - en neonatale screeningen)-congres over recente en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de pre- en neonatale screeningen plaats, in De Rijtuigenloods in Amersfoort.

Het congresthema is dit jaar: Grenzen (ver)leggen: mogelijkheden en dilemma’s. Mogelijkheden en onmogelijkheden van nieuwe technologieën rondom zwangerschap en geboorte en wat betekent dit voor de maatschappij? Hoe ver reikt de grens en waar stel je de grens? Onze keynote speakers vertellen er vandaag meer over. Ook nemen we letterlijk een kijkje over de grens om te zien hoe pre- en neonatale screening in het buitenland georganiseerd wordt.

De dag wordt geopend door André van der Zande (directeur-generaal RIVM). Verder wordt een videoboodschap van Paul Blokhuis (staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) getoond en wordt Angelique Berg (directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) geïnterviewd door dagvoorzitter Jaap van Delden (centrumhoofd RIVM-CvB Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu - Centrum voor Bevolkingsonderzoek (Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu - Centrum voor Bevolkingsonderzoek)).


U vindt het volledige programma op de congreswebsite. In de loop van de week zullen de presentaties en een videoverslag op de website worden geplaatst.