Paarse enveloppe voor het bevolkingsonderzoek darmkanker

Het NHG Nederlands Huisartsen Genootschap (Nederlands Huisartsen Genootschap) heeft in opdracht van het RIVM en in samenwerking met de NVDA Nederlandse Vereniging voor Dokters Assistenten (Nederlandse Vereniging voor Dokters Assistenten), LHV landelijke huisartsenvereniging (landelijke huisartsenvereniging) en de screeningsorganisaties een praktijkhandleiding ontwikkeld over het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Deze praktijkhandleiding bevat informatie over het bevolkingsonderzoek darmkanker met speciale aandacht voor de manier waarop de huisartsenpraktijk met dit bevolkingsonderzoek te maken krijgt. De praktijkhandleiding is geschreven voor zowel huisartsen als assistenten.

De praktijkhandleiding sluit aan op de andere materialen en activiteiten die huisartsen en doktersassistenten ondersteunen bij de uitvoering van het bevolkingsonderzoek dat in 2014 van start gaat, zoals de geaccrediteerde e-learning voor huisartsen en de geaccrediteerde scholingsbijeenkomsten voor huisartsen en assistenten. In januari ontvangen alle huisartsenpraktijken een informatiepakket met daarin o.a. deze praktijkhandleiding, voorlichtingsmaterialen en een voorbeeld uitnodigingsset. U kunt de praktijkhandleiding nu al online raadplegen op de website van NHG.