De eerste editie van de Richtlijnen Infectieziektebestrijding Vlaanderen is verschenen. In een samenwerkingsproject tussen het CIb Centre for Infectious Disease Control (Centre for Infectious Disease Control) en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zijn de LCI Landelijke coördinatie infectieziektebestrijding (Landelijke coördinatie infectieziektebestrijding)-richtlijnen Infectieziektebestrijding aangepast aan de Vlaamse situatie.

Vooral de gegevens over de epidemiologie, de te nemen maatregelen en de betrokken organisaties zijn veranderd. De richtlijnen zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewijs en de opinie van experts.

Het richtlijnenboek is bedoeld om alle betrokkenen bij de bestrijding van een of meerdere gevallen van een infectieziekte een beter inzicht te geven in de werkwijze van de artsen en verpleegkundigen infectieziektebestrijding in Vlaanderen. De richtlijnen zijn te vinden op www.zorg-en-gezondheid.be/richtlijneninfectieziektebestrijding/.

Dit project is een eerste stap met de bedoeling om de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland op het gebied van infectieziektebestrijding verder uit te breiden.

 

Meer informatie: Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, 030-2747000 of lci@rivm.nl.